Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a modificat Legea caselor naţionalizate, la şase luni de la adoptare. Primarii primesc rolul principal în stabilirea despăgubirilor

ro

26 Sep, 2013 12:04 1843 Marime text
Guvernul a modificat Legea despagubirii proprietarilor de drept ai caselor nationalizate, la 6 luni dupa ce Executivul si-a asumat raspunderea asupra actului normativ, care fusese agreat in prealabil de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) in urma unor consultari indelungate. Modificarea, adoptata deja de Guvern si transmisa la Parlament, (vezi documentul atasat) ca proiect de lege, le da primarilor "partea leului" in procesul de despagubire, ei urmand sa fie principalii decidenti asupra naturii compensatiilor acordate proprietarilor care fusesera deposededati abuziv de catre regimul comunist. Reprezentanti ai proprietarilor afirma ca modificarea legii nu-i afecteaza.
Legea de 8 miliarde de euro - ce prevede ea in prezent
Legea 165/2013, a despagubirilor, evaluate de Guvern la un total de 8 miliarde de euro, prevede un sistem de compensare in bani a proprietarilor de drept ai caselor nationalizate de regimul comunist, prin licitatii si punctaje.
Pe scurt, proprietarii care nu pot fi despagubiti in natura primesc puncte cu valoare nominala de 1 leu fiecare. Numarul punctelor primite de fiecare proprietar se stabileste in functie de valoarea imobilelor de care fusese deposedat, evaluata dupa grilele notariale.
Sursa: HotNews
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii