Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a dat-o în bară! Sindicatele din Educaţie nu au fost convinşi să renunţe la grevă

ro

30 May, 2016 14:45 2239 Marime text
În cursul dimineţii, reprezentanţii sindicatelor din Educaţie s-au întâlnit cu cei de la Ministerul Muncii pentru o nouă rundă de negocieri.
 
Creşterile salariale propuse angajaţilor din Educaţie nu îi mulţumesc pe sindicalişti, tocmai din acest motiv aceştia au anunţat că protestul de miercuri, 1 iunie, „este foarte probabil să aibă loc”.
 
„Ministerul Muncii ne-a propus o varianta de 5% de la 1 august 2016, dar este incert al doilea procent, ce se intampla in 2017. Se pare ca Guvernul ar intentiona sa ne mai ofere 5% incepand cu 1 decembrie 2017. Vom transmite aceasta oferta colegilor din tara si vom lua o decizie. Dar asa cum stau lucrurile, este foarte probabil ca protestul de miercuri sa aiba loc. Este putin probabil sa se amane”, a declarat Simion Hăncescu, de la FSLI, potrivit româniatv.net.
 
Astfel, sindicatele au propus Guvernului mai multe variante de creşteri salariale: 10% de la 1 ianuarie 2017 sau 5% de la 1 august 2016 şi 5% de la 1 ianuarie 2017.
 
„Este un 5% facut pentru corecturi. Nu este o crestere salariala. La noi corecturi, dar la altii se pot realiza cresteri salariale. Greseala s-a facut mai demult, cand s-a stabilit ca Educatia va trebui sa mai stea la coada. Uneori sunt cresteri salariale de 7 lei, de 10 lei. Nu ne asteptam sa avem corecturi mai mari, dar decizia o au cei pe care ii reprezentam”, a spus preşedintele „Alma Mater”, Anton Hadăr.
 
Sindicatele din învățământ au avut şi sâmbătă o nouă întâlnire cu ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, pentru a discuta pe marginea salarizării din sistemul educațional.
 
Sindicatele din Educaţie sunt nemulţumite de felul în care Guvernul tratează negocierile pentru grila de salarizare şi atenţioneaza că mulţi profesori vor refuza să facă parte din comisiile de organizare a examenului de bacalaureat.
 
Presiunile sindicatelor vin în contextul în care, astăzi, încep înscrierile pentru examenul de bacalaureat. Absolvenţii de liceu se pot înscrie, începând de astăzi şi până vineri, la prima sesiune a bacalaureatului 2016 care este programată să înceapă pe 13 iunie.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii