Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Principalele prevederi ale proiectului Guvernul a aprobat noul Cod Fiscal

ro

25 Mar, 2015 13:20 1126 Marime text
Premierul Victor Ponta a vorbit, astăzi, despre adoptarea codului fiscal de Guvern și despre prevederile acestuia.

Potrivit unei sinteze prezentate în Guvern, proiectul de Cod Fiscal prevede reducerea TVA de la 24% la 20% începând cu 1 ianuarie 2016, scăderea contribuțiilor sociale de stat, impozitarea stimulativă a microintreprinderilor, elimiarea impozitului pe dividende, scăderea cotei unice de la 16% la 14% de la 1 ianuarie 2019, precum și scăderi de accize și eliminarea taxei pe construcții speciale.

Astfel, Ponta a anunțat că TVA-ul ar putea fi redus din luna aprilie. Acesta a dat și două variante: reducerea TVA la 20% sau 9% la alimente. De asemenea, premierul a cerut și o analiză legată de reducerea TVA-ului.

„Fie reducem TVA-ul la 20%, fie reducem TVA-ul la alimente de 9%. Vreau să facem o analiză, ca atunci când luăm decizia, să vedem care este mesajul, din care reducere de TVA câștigam cel mai mult", a declarat Victor Ponta.

Totodata, premierul a vorbit și despre creșterea sistemului de deductibilitate pentru sistemul de sănătate și cel de pensii, afirmând că banii cheltuiți pentru sănătate și pensii, sunt bani bine cheltuiți."Nu o să existe niciun leu în minus pentru pensionari, nicio pensie redusă", a mai spus Ponta.


Sursa: B1 TV
Sursa foto: antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii