Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul traficant din Tandarei aduce atingere valorilor sociale

ro

13 Apr, 2010 19:22 1699 Marime text

Magistraţii Tribunalului Bucureşti arată, în motivarea deciziei prin care a emis 17 mandate de arestare pe numele membrilor grupării din Ţăndărei acuzată de trafic cu minori, că această infracţiune este o faptă deosebit de gravă, care aduce atingere unor valori ocrotite de legea fundamentală.

"(...) Infracţiunile de trafic de minori pentru care inculpaţii sunt cercetaţi sunt, prin ele însele, fapte deosebit de grave, ce au adus atingere unor valori sociale importante ocrotite prin legea fundamentală, potrivit căreia copiii şi tinerii se bucură de un regim special de protecţie şi de asistenţă în realizarea drepturilor lor", se arată în motivarea deciziei din 9 aprilie a Tribunalului Bucureşti.

Cei 17 sunt acuzaţi de procurorii DIICOT că, în perioada 2002-2008, s-au asociat în cadrul unui grup organizat, pentru a exploata minori pe care îi păcăleau să plece în Marea Britanie sau în Spania, unde erau folosiţi pentru cerşetorie sau chiar furt.

Recursurile declarate de cele 17 persoane arestate pe 9 aprilie, prin decizia Tribunalului Bucureşti, vor fi judecate mâine, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a emis, pe 9 aprilie, mandare de arestare preventivă de 29 de zile pentru cele 17 persoane din Ţăndărei, Ialomiţa, ridicate de Poliţiei joi dimineaţă, implicate în trafic de copii.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală pe numele a 27 de persoane implicate în cazul de trafic de minori în care, tot joi dimineață, au fost făcute 34 de percheziții în Țăndărei, potrivit reprezentanţilor Direcției. Cei 27 sunt cercetaţi şi pentru spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Sursa: newsin.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 13 Apr, 2010 19:30 Nu cumva este vorba de grupul format din 14 persoane si 6-7 masini care veneau in fiecare miercure in orasul HARSOVA de Constanta,sub numele de membrii ai sectei religioase ”Martoriii lui Yehova” din TANDAREI, Ialomita ???