Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupărilor de criminalitate organizată şi-au găsit naşul...

ro

24 May, 2015 10:42 1128 Marime text
 
În ultimele două săptămâni, Poliţia Română a efectuat 223 percheziţii, pentru destructurarea unor grupări infracţionale de criminalitate organizată. Au fost ridicate aproape 1 kg de cannabis, 115 g de heroină, peste 95 de comprimate, 800 de grame de substanțe psihoactive, peste 48.000 de euro, peste 42.000 de lei şi 90.000 de forinți, dispozitive informatice, și materiale pirotehnice.
 
În perioada 7 –  21 mai a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 55 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani.
 
Pentru probarea activităţii infracţionale a 279 de persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 223 de percheziţii ce au vizat atât imobile folosite de acestea, cât şi autovehicule pe care cei în cauză le foloseau în activitatea infracţională. În urma administrării probatoriului, 69 de persoane au fost reţinute sau arestate.
 
În urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate 26 de laptop-uri, 9 HDD, 9 tablete, 104 telefoane mobile, 103 cartele SIM, 32 de medii de stocare, 28 de carduri bancare, 1 cameră video, 15 ceasuri, 30 pachete țigări și 5 recipenți cu steroizi.
 
Au fost depistate  și ridicate materiale pirotehnice, respectiv  3.450 buc, 74 cutii și 258 baxuri, 1 cultură outdoor, 28 de grame de hașiș, 115 de grame de heroină și 28 doze, 62 de grame de amfetamine,  978 de grame de cannabis, 1.110  de grame de substanțe vegetale, 800 de grame de substanțe psihoactive, 200 de plicuri (diverse tipuri) și 95 comprimate.
 
Totodată s-au ridicat 15 autoturisme, 6 cântare electronice și 4 grindere, 42.644 lei, 48.485 euro, 2.400 lire sterline, 90.000 forinți și s-au instituit sechestre asiguratorii pe 31de bunuri imobile, 53 de bunuri mobile, popriri pe 45 conturi bancare, pe stocuri de marfă în valoare de 3 milioane lei, 5.600 calculatoare și echipamente periferice.
 
La acţiunile desfăşurate au participat 677 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul structurilor centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române.  
 
Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi cu Serviciul Român de Informaţii.  
 
Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..
 
Exemple:
 
■  La data  de 13 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat nouă percheziții domiciliare în Constanța, Ovidiu și Valu lui Traian, la un grup infracțional organizat bănuit de trafic de droguri de risc și operațiuni ilicite cu substanțe susceptibile a avea proprietăți psihoactive.
 
Membrii grupării sunt bănuiți că, în perioada 2014 – 2015, ar fi pus în vânzare droguri de risc și substanțe susceptibile a avea proprietăți psihoactive, pe raza municipiului Constanța.
 
În urma perchezițiilor, polițiștii au identificat o instalație pentru cultură de cannabis ”in door”, 30 de grame de marijuana, 3 kilograme de substanță vegetală susceptibilă a avea proprietăți psihoactive și 800 de grame de substanță pulverulentă.
 
Poliţiştii au condus la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța 7 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, cultivarea și punerea în vânzare a drogurilor de risc și efectuarea de operațiuni ilicite cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
■ La data de 14 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş au efectuat patru percheziţii, pe raza judeţelor Mureş şi Arad, la locuinţele unor persoane bănuite de efectuarea unor operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv.
 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea analizării şi confiscării,  aproximativ 700 de grame de fragmente vegetale susceptibile a conţine substanţe cu efect psihoactiv.
 
Patru persoane, cu vârste între 18 şi 30 de ani, au fost conduse la audieri.
 
Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul Direcției Operaţiuni Speciale, precum şi cu luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Mureş şi Arad.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii