Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup specializat în traficul de droguri de risc și mare risc, destructurat de DIICOT

ro

21 Jul, 2015 14:06 1129 Marime text
Astăzi, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti  împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti-Serviciul Antidrog   au desfășurat o acțiune, în zona Gării de Nord din București, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, format din 23 de persoane, specializat în traficul de droguri de risc și mare risc. Pe parcursul activităților investigative desfășurate pentru destructurarea grupului infracțional  au fost realizate mai multe acțiuni de prinderi în flagrant ai membrilor grupului în timp ce comercializau droguri de risc și mare risc. De asemenea, au fost efectuate descinderi și percheziții domiciliare, cele mai multe în zona Gării de Nord.

    În urma acestor activități au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor heroină, metadonă, precum și alte mijloace materiale de probă.

    S-a reţinut că membrii grupării  acționau preponderent în zona Gării de Nord și a cartierului Grozăvești, liderul grupării  fiind o persoană de sex masculin în vârstă de 41 ani  care în urma desfăşurării activităţii infracţionale a obţinut importante folose materiale.

    În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de inițiere, constituire, aderare la un grup organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc, precum și deținere de droguri de risc și mare risc.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliție din cadrul Poliției Capitalei., B.S.I.J., I.G.S.U. și Politia Locală Sector 1.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii