Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup infracțional specializat în operațiuni ilegale cu droguri de risc, destructurat de procurorii DIICOT. Ce au descoperit aceștia

ro

12 Oct, 2017 14:33 1564 Marime text
Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Timiș și ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat un grup infracțional specializat în operațiuni ilegale cu droguri de risc. Au fost descoperite 5 culturi de cannabis și ridicate 150 kg. de droguri.

În perioada 6-9 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au depistat în flagrant delict doi bărbați, de 30 și 41 de ani, în timp ce comercializau aproximativ un kilogram de cannabis, pe raza municipiului Timișoara.

Pentru documentarea întregii activități infracționale, la data 10 octombrie a.c., polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare, pe raza județului Timiș.

Activitățile au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în cultivarea și comercializarea ilegală de cannabis.

Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi întreținut, pe raza localității Blajova, județul Timiș, o cultură de cannabis, care, după recoltare, ar fi fost ambalată în vederea comercializării.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 150 de kilograme de cannabis și 136 de plante ajunse la maturitate.

7 persoane au fost conduse la audieri, 3 dintre acestea fiind reținute pentru 24 de ore, iar ulterior arestare preventiv pentru 30 de zile.

Extinzând cercetările, la data de 11 octombrie a.c., polițiștii au descoperit, la limita județelor Timiș și Caraș-Severin, alte patru culturi de cannabis.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, precum și jandarmi.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, cultivarea de droguri de risc, fără drept, trafic și deținere de droguri de risc.

Sursă foto: Poliția Română
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii