Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:45 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup de chinezi în România Fraudă fiscală cu materiale de construcţii

ro

19 Feb, 2015 09:50 883 Marime text
Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat un prejudiciu de 11,2 milioane lei cauzat prin sustragerea de la plata TVA datorată bugetului de stat de către o reţea de 10 firme controlate de un grup de cetăţeni chinezi.
 
Au fost sesizaţi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, care, ieri, au dispus efectuarea de percheziţii pe raza judeţelor Ialomiţa, Dolj, Ilfov şi municipiul Bucureşti, la domiciliile persoanelor implicate.
 
Conform unui comunicat DGAF, schema de fraudare a bugetului de stat constă în utilizarea celor 10 firme, cesionate pe numele unor persoane cu situaţie financiară precară, pentru importarea din China şi Hong Kong de materiale de construcţii la preţuri subevaluate.
 
Materialele de construcţii (tablă, uşi de interior MDF) erau depozitate în localitatea Moviliţa, judeţul Ialomiţa, apoi tranzacţionate scriptic succesiv prin reţeaua de firme fantomă, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate.
 
În final, mărfurile erau vândute către cumpărători de bună credinţă, iar sumele de bani rezultate în urma acestor operaţiuni erau transferate prin plăţi bancare succesive fără obligaţii, în scopul ascunderii provenienţei ilicite.

Ti-a placut articolul?

Comentarii