Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Greva functionarilor publici se hotaraste azi

ro

04 May, 2010 14:24 1272 Marime text

Liderii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) se vor întâlni, astăzi, cu miniştrii Justiţiei, Finanţelor, Muncii, Internelor şi cu preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în încercarea de a găsi soluţii la revendicările funcţionarilor publici.

Circa 500 de reprezentanţi ai FNSA au protestat, joia trecută, în faţa Guvernului şi au anunţat că pe 5 mai vor intra în grevă generală, dacă nu li se vor rezolva revendicările. "Am cerut Guvernului să anuleze ordinele Ministerului Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerului Finanţelor Publice din 10 ianuarie 2010, conform cărora veniturile din administraţia publică au scăzut cu 45%. Dorim revenirea la veniturile angajaţilor pe care aceştia le aveau în luna decembrie 2009. Totodată, trebuie să ni se aducă o soluţie pozitivă la aplicarea hotărârilor judecătoreşti prin care membrii noştri de sindicat au câştigat anumite drepturi, să ni se asigure locurile de muncă şi dreptul la negocierea contractului colectiv de muncă", a declarat preşedintele FNSA, Valer Suciu.

În funcţie de rezultatul acestor discuţii, cei peste 50.000 de angajaţi din administraţia publică vor intra sau nu în grevă generală pe perioadă nedeterminată, începând cu data de 5 mai.

Sursa: agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii