Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Greva de avertisment la SOCEP

ro

23 Sep, 2009 17:12 2112 Marime text

Pentru două ore, circa 400 de angajaţi ai Societăţii SOCEP SA din Portul Constanţa au fost protagoniştii unei greve de avertisment.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare (FNSP), Costel Petre acţiunea angajaţilor de la SOCEP este îndreptăţită, cererile lor privind creşterile salariale fiind fireşti. Liderul FNSP a menţionat că protestul a survenit urmare a eşuării negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă. „Am propus majorarea salariilor cu 20% bazându-ne pe faptul că societatea a făcut economii la fondul de salarii prin concedierea a 36% dintre angajaţi. De asemenea, volumul de muncă a rămas relativ constant şi a fost preluat de salariaţii care efectuează, lunar câte 220 - 240 de ore suplimentare, fără plată", a declarat Costel Petre. Preşedintele FNSP a adăugat că SOCEP nu este pe pierderi şi „dacă administraţia a vrut să facă economii la fondul de salarii şi a încărcat normele individuale, trebuie să şi recompenseze munca suplimentară".

Protestul angajaţilor de la SOCEP vine în contextul în care, de la începutul anului, circa 900 de muncitori din portul Constanţa au fost concediaţi, iar sindicaliştii susţin că munca celor daţi afară este făcută de muncitori angajaţi la negru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii