Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grevă de avertisment în sistemul sanitar. Ce revendicări au angajații din sănătate.

ro

07 May, 2018 09:00 1977 Marime text
Sindicaliştii din cadrul Federaţiei Sanitas vor fi în grevă de avertisment, astăzi, între orele 9:00 şi 11:00, timp în care doar o treime dintre angajaţi îşi vor continua activitatea, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Iulian Pope, prim-vicepreşedinte Sanitas.
 
Potrivit acestuia, timpul de aşteptare în spitale va creşte pentru pacienţii care nu sunt urgenţe.

"Vom asigura toate urgenţele şi nu ne dorim ca pacienţii să fie afectaţi, însă cei care nu sunt urgenţe vor aştepta mai mult", a susţinut el.

 
Pope a mai declarat că sindicaliştii au mari speranţe ca solicitările lor să fie rezolvate în cadrul unor discuţii care ar urma să aibă loc marţi, la Guvern.
 

"În caz contrar, începând de vineri, 11 mai, vom intra în grevă generală pe termen nelimitat", a adăugat liderul sindical.

 
Principalele revendicări ale Federaţiei Sanitas vizează modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pentru sporuri, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.
 
Pe de altă parte, vineri dimineaţa, membrii Federaţiei "Solidaritatea Sanitară' au anunţat că vor participa la protestele legale programate în următoarea perioadă în sectorul sanitar.
 
Potrivit unui comunicat al organizaţiei, remis AGERPRES, luni, 7 mai, Federaţia "Solidaritatea Sanitară' va organiza, timp de două ore, o "grevă românească' de avertisment, concretizată prin pichetarea spitalelor cu oamenii veniţi de acasă, echipaţi în ţinutele de protest, şi greva japoneză din partea salariaţilor aflaţi la serviciu. Prin această formă de protest reprezentanţii sindicali susţin revendicări aşa cum au fost formulate, concomitent cu greva de avertisment anunţată de Federaţia Sanitas.
 
Sursa: Agerpres.ro 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii