Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Sindicatul Sanitas Constanţa trage un semnal Grevă de avertisment, azi, în sistemul sanitar (galerie foto+video)

ro

19 Oct, 2016 08:14 4046 Marime text
Astăzi, are loc o grevă de avertisment în sistemul sanitar. Timp de două ore, în intervalul 8.00-10.00, se vor asigura doar urgenţele în spitale, conform digi24.ro. Medicii vor să tragă astfel încă un semnal de alarmă cu privire la situaţia salarizării din sistem.

Mai mult, dacă revendicările nu vor fi soluţionate, la data de 31 octombrie se va face grevă generală.

Sindicaliștii din Sănătate solicită autorităților statului identificarea soluțiilor reale de motivare a medicilor care urmează să acopere normele de muncă vacante, generate de vidul de specialiști pe diverse specialități medicale, chirurgicale sau de urgență, crearea unui cadru legal pentru admiterea în învățământul superior a asistenților medicali cu studii medii și vechime în specialitate, în vederea parcurgerii unor programe de formare unice, la nivel național și, totodată, pentru respectarea standardelor și curriculelor europene de formare a personalului medical cu studii superioare, o salarizare unitară a personalului medical, în orice sector de activitate în care se asigură act medical.

UPDATE 1, ora 8.58

Sindicatul Sanitas Constanţa se află în grevă de avertisment. Pe pancarde sunt srise mesaje precum "Suntem respectaţi afară, vrem acelaşi lucru şi în ţară", "Câte şcoli să mai urmăm ca să ne echivalăm?".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii