Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Greu de spus dacă fostul ministru Bănicioiu ar fi primit informări în legătură cu Hexi Pharma

ro

22 Jun, 2016 12:23 1958 Marime text
Ministerul Sănătății susține, într-un comunicat remis astăzi presei, că nu poate confirma sau infirma faptul că fostul ministru Nicolae Bănicioiu ar fi primit informări de la Serviciul Român de Informații în care să fi fost menționat în clar numele companiei Hexi Pharma. Potrivit documentului menţionat, informările SRI pe care le primește un ministru sunt la cel mai înalt nivel de clasificare din instituția respectivă și numai ministrul are acces la acestea.
 

"În ceea ce privește acțiunile de control efectuate de Corpul de control al Ministerului Sănătății la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca a existat una singură în anul 2015, care s-a desfășurat în perioada 9.02.2015 - 13.02.2015. Această acțiune era prevăzută în planul anual de control și a avut următoarele tematici: verificarea activității economico-financiare în perioada 1.01.2014 - februarie 2015, verificarea modului de încasare a veniturilor proprii din serviciile medicale de specialitate prestate, validate și invalidate de Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București în perioada 01.01.2013 - februarie 2015, verificarea modului de încadrare cu personal și acordarea sporurilor, verificarea respectării condițiilor igienico-sanitare în unitatea sanitară, alte aspecte considerate relevante", se precizează în comunicatul ministerului.

 
Totodată, MS mai arată în document că inspectorii Corpului de control nu au verificat produse ale companiei Hexi Pharma, problema nefiind trecută în acțiunile tematice.
 

"În ceea ce privește condițiile igienico-sanitare, au fost constatate deficiențe în principal la proceduri nerespectate și la amenajarea improprie a unor spații", mai susține MS.

 
În documentul premis presei se menționează că raportul Corpului de control a fost transmis către Camera de Conturi Cluj, ANRMAP, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj, CAS Cluj și Colegiul Medicilor Cluj pe baza altor concluzii din celelalte tematici de control.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii