Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grecia are un nou președinte

ro

18 Feb, 2015 22:43 1371 Marime text
Fostul ministru conservator de Interne Prokopis Pavlopoulos a fost ales, în această seară, de Parlamentul de la Atena în funcţia de preşedinte al Greciei, primind cele peste 180 de voturi necesare, relatează Euronews, citat de Mediafax.

Prokopis Pavlopoulos, un moderat de centru-dreapta, a fost nominalizat drept candidat la preşedinţie marţi, de către premierul Alexis Tsipras, liderul Syriza.

Tsipras a declarat în faţa grupului parlamentar al partidului său că decizia de a-l nominaliza pe fostul ministru de Interne, membru al partidului Noua Democraţie, reflectă nevoia unui consens politic şi social.

Grecia nu a reuşit, în decembrie, să aleagă un nou preşedinte, ceea ce a condus la convocarea alegerilor anticipate, câştigate de partidul de extremă stânga Syriza.

Pavlopoulos, în vârstă de 64 de ani, s-a născut la Kalamata şi a studiat dreptul la Universitatea din Atena. În perioada 1990-1995 el a fost consilier al preşedintelui Konstantinos Karamanlis, iar în 1996 a fost ales parlamentar din partea partidului Noua Democraţie.

După alegerile din martie 2004, câştigate de Noua Democraţie, Pavlopoulos a devenit ministru de Interne, Administraţie Publică şi Descentralizare în Guvernul condus de Kostas Karamanlis. După alegerile parlamentare din 2007, câştigate tot de Noua Democraţie, Ministerul de Interne a fuzionat cu Ministerul Ordinii Publice şi a fost condus tot de Pavlopoulous.

Pavlopoulous este căsătorit şi are trei copii, două fete şi un băiat.

Pavlopoulos îi va succeda lui Karolos Papoulias, în vârstă de 85 de ani, al cărui mandat de cinci ani se încheie luna viitoare.


Sursa: Mediafax
Sursa foto: unitatespeciala.real-web.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii