Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grave acuzații la adresa Alinei Bica

ro

11 Mar, 2015 23:33 1541 Marime text
Din spatele gratiilor Penitenciarului Rahova, Marian Iancu, fostul proprietar al Rafo Oneşti, aruncă grave acuzaţii la adresa fostei şefe DIICOT, Alina Bica. Iancu susține că un rol cheie a jucat şi europarlamentarul Teodor Stolojan.

„Am negociat din arestul IGP, forţat de împrejurări, la iniţiativa şi cu acordul doamnei procuror de caz Alina Bica, transferul de proprietate al acţiunilor şi al creanţelor deţinute asupra Rafo S.A. Oneşti. Doamna procuror era singura care putea, prin dipoziţie scrisă, să facă posibil acest lucru. Ofiţerul de la arestul IGP, care conform procedurilor participă la orice vizită aprobată de procurorul de caz, a fost înlocuit cu un ofiţer (femeie) de la biroul DIICOT al doamnei Alina Bica, din dispoziţia acesteia", susţine Marian Iancu, citat de România TV.

Omul de afaceri explică şi de ce, în stare de arest fiind, i s-a dat acordul de a primi vizitele reprezentantului rus al unei societăţi austriece interesate să preia Rafo şi, mai ales, de a negocia o tranzacţie comercială, finalizată până la urmă cu vânzarea din puşcărie a rafinăriei.

„Acest ordin a fost dat cu intenţia clară de a cunoaşte în detaliu datele economico-financiare ale tranzacţiei", mai spune Iancu.

Marian Iancu a fost pus liber, coincidenţă sau nu, după ce a semnat actele de vânzare a societăţii, dar nu s-a bucurat prea mult de beneficiile deciziei luate.

„Am semnat vânzarea în anul 2005, iar atunci când au devenit neserioşi şi au întrerupt plăţile convenite, în cursul anului 2006, am acţionat în instanţă pentru recuperarea Rafo S.A. Oneşti şi anularea tranzacţiei. Imediat, grupul austriac a făcut plângere penală şi a depus-o tocmai la DIICOT, la doamna procuror Alina Bica, fapt pentru care m-a arestat de 3 ori consecutiv şi am fost pus liber tot de atâtea ori în decursul a 60 de zile", mai precizează Marian Iancu.



Sursa: România TV
Sursa foto: jurnalul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii