Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grav bolnav, a rămas fără funcţia de primar Mandatul lui Dumitru Nedea, primarul din Ion Corvin a încetat de drept

ro

14 Jul, 2014 14:50 2780 Marime text
Instituția Prefectului Județului Constanța a emis, astăzi, ordinul privind încetarea de drept a mandatului primarului comunei Ion Corvin, Dumitru Nedea, transmite Biroul de presă al Cancelarie prefectului. Emiterea ordinului a avut la bază adresa viceprimarului comunei Ion Corvin prin care se aducea la cunoştinţă faptul că din data de 11 ianuarie 2014 primarul comunei Ion Corvin, Dumitru Nedea se află în imposibilitatea exercitării funcţiei din cauza unei boli grave, certificate, care nu îi permite desfăşurarea activităţii.
 
Conform legii, atribuţiile ce îi sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimar, situaţie în care consiliul local poate delega, prin hotărâre, din rândul membrilor săi, un consilier local care va îndeplini temporar atribuţiile viceprimarului.
 
 Amintim că prefectul Radu Volcinschi declara, săptămâna trecută, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa:
 
„Pe data de 11 iulie, se împlinesc şase luni de când primarul comunei Ion Corvin nu şi-a mai putut exercita funcţia. Potrivit prevederilor legale, trebuie să aştept ca secretarul comunei să trimită către Prefectură, la această dată, toate documentele necesare, care să ateste starea de sănătate a liderului de administraţie publică locală, precum şi dovezi că acesta a fost în imposibilitatea de a-şi exercita funcţia în toată această perioadă. Pe baza acestor documente, prefectul judeţului Constanţa poate emite ordinul de suspendare din funcţie a primarului“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii