Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Graţiela Gavrilescu, despre tonele de gunoaie de pe lacul Bicaz - ”Situația de la Bicaz este intolerabilă!”

ro

18 Jul, 2018 21:16 1399 Marime text
Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a cerut constituirea unei comisii speciale care să analizeze şi să dispună măsuri pentru ecologizarea şi decontaminarea urgentă a lacului Bicaz, aceasta afirmând că situaţia din acea zonă este intolerabilă şi trebuie impuse amenzi maxime pentru cei care încalcă legile de mediu, scrie Agerpres.
 

”Situația de la Bicaz este intolerabilă! Am dispus constituirea unei comisii speciale formată din președintele ANPM, comisarul general adjunct al GNM și șeful corpului de control al ministrului. Misiunea lor este să analizeze și dispună măsuri pentru ecologizarea și decontaminarea urgentă a zonei, dar și unele măsuri de prevenție, astfel încât deșeurile să nu mai ajungă în lacuri.

Lucrările de ecologizare au început deja și am cerut amenzi maxime și toleranță zero față de cei care încalcă legile de mediu.”, a scris ministrul pe pagina personală de Facebook


Luni, Administraţiei Naţionale "Apele Române" (ANAR) au început acţiunile de ecologizare a unor zone ale lacului Bicaz, în colaborare cu R.N.P. Romsilva, Hidroelectrica S.A., Consiliul Judeţean şi Prefectura Judeţului Neamţ, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, cu Jandarmeria, cu Garda de Mediu şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

Sursă foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii