Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grandparents Day 2015 (Italy) Google îi omagiază pe bunicii din Italia

ro

02 Oct, 2015 07:05 1564 Marime text
Astăzi, în Italia, este sărbătorită Ziua Bunicilor, concomitent cu sărbătoarea îngerilor păzitori la romano-catolici.

Tocmai pentru a-i omagia pe bunicii din Italia Google şi-a schimbat astăzi Doodle.


Ziua Bunicilor își are originile la începutul anilor 1970, când o femeie pe nume Marian McQuade a început o campanie în Statele Unite prin care dorea să conștientezeze populația cu privire la problema bătrânilor singuri din întreaga lume și la înțelepciunea acestora care putea fi transmisă tinerilor.
În România....

Ziua Bunicilor" ar putea fi sărbătorită în prima zi din octombrie, potrivit unei iniţiative legislative adoptate, anul trecut de de senatori.
Mai mulţi senatori PNL au propus ca românii să sărbătorească "Ziua Bunicilor" pentru a arăta astfel "preţuirea şi recunoştinţa societăţii pentru stăruinţa depusă de bunici în educarea generaţiei în creştere".
Parlamentarul care a iniţiat proiectul este Steliana Miron, cosemnatari fiinind Marin Burlea, Ioan Cristina, Marius-Petre Nicoară, Tudor Doina-Anca şi Ştefan Băişanu.
Potrivit proiectului, de "Ziua Bunicilor" ar urma să fie organizate evenimente publice finanţate din bugetul autorităţilor locale sau centrale.
Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat, cu 88 de voturi ”pentru”, patru voturi ”împotrivă” şi două abţineri, în calitate de primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.
De aici încolo...



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii