Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:59 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gorghiu- „Să ajungă rapid în Camera Deputaților, să fie votat și trimis la promulgare”

ro

19 Oct, 2015 20:34 716 Marime text
 
Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a transmis astăzi printr-un comunicat, faptul că ea consideră că adoptarea de către Senat a proiectului de lege privind votul prin corespondență reprezintă „o victorie a normalității” în Parlament.
 
„Consider votul Senatului de azi o victorie a normalității, un prim pas către a remedia o nedreptate făcută diasporei românești. Consecvența pe care PNL a demonstrat-o în apărarea unui drept fundamental al românilor de pretutindeni începe să dea rezultate”, a transmis Alina Gorghiu.
 
Copreședintele PNL relatează că votarea acestui proiect atât de către senatorii PNL, cât și de către cei ai Puterii îi permite să spere „într-un vot similar în Camera Deputaților, forul decizional pe acest subiect”.
 
„Proiectul de lege este bazat în mare parte pe inițiativa depusă de PNL la Parlament încă din luna martie. Se dovedește, astfel, că rezistența Puterii față de acest proiect nu a fost nici pe departe fundamentată pe argumente serioase. Opoziția PSD față de acest proiect a fost un act premeditat de tergiversare a unei soluții pentru votul în diaspora, caracterizat de o atitudine duplicitară și dezinformări”, a mai spus liderul liberal.
 
Alina Gorghiu a solicitat Parlamentului „să acorde prioritate” proiectului de lege, astfel încât „să ajungă rapid în Camera Deputaților, să fie votat și trimis la promulgare”.
 
„Parlamentul României le datorează această lege românilor din străinătate, iar ea trebuie să se aplice începând cu alegerile parlamentare de anul viitor”, a subliniat copreședintele PNL. Sursa foto: paginadepolitica.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii