Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gorghiu așteptă de la noul Guvern un studiu de impact în cazul majorării salariilor bugetarilor

ro

11 Nov, 2015 14:44 950 Marime text
Plenul Camerei Deputaților a adoptat astăzi proiectul de lege privind Ordonanța 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor — cu 10%. Proiectul a întrunit 319 voturi pentru, un vot împotrivă și 7 abțineri. Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, astăzi, la Parlament, că liberalii au votat proiectul de lege prin care se majorează salariile tuturor bugetarilor, precizând că așteaptă de la noul Guvern un studiu de impact în acest caz: "Am ajuns la concluzia că votul pentru acest proiect este esențial. (...) Așteptăm un studiu de impact ulterior, care să arate în ce măsură este realizabilă această aplicare și în ce măsură va putea fi efectiv aplicată. Acest lucru va putea fi realizat de noul Guvern, care va fi învestit probabil săptămâna viitoare".

Gorghiu a precizat că situația a fost incertă la dezbaterile din comisii, unde Ministerul Finanțelor nu a susținut acest proiect, deoarece nu ar fi sustenabil pe motiv că impactul bugetar ar fi de cinci miliarde de lei. Dar, liberalii asteaptă de la noul Guvern o analiză pentru a vedea în ce măsură proiectul se încadrează în indicatorii macro-bugetari pe care trebuie să îi respecte bugetul României.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii