Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Google omagiază Ziua Națională a Norvegiei. Cine este consulul onorific al Norvegiei la Constanța

ro

17 May, 2016 03:39 2232 Marime text
Astăzi, 17 mai, Google și-a schimbat pagina de start, cu un nou Doodle, la Ziua aniversară a Norvegiei.
 
Norvegia, potrivit wikipedia.org, sau Regatul Norvegiei este un stat situat în Europa de Nord, în vestul Peninsulei Scandinave, între Oceanul Atlantic (Marea Nordului), Oceanul Arctic (Marea Barents și Marea Norvegiei), Federația Rusă, Finlanda și Suedia. Este divizat in 19 districte (fylke).
Orașe principale ale Norvegiei sunt: Oslo (capitală statului), Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Drammen, Skien, Tromsø și Molde.
 
Norvegia este o monarhie constituțională cu un sistem de guvernare parlamentar.
 
Casa regală provine din familia princiară Glücksburg, din regiunea Schleswig-Holstein din Germania. Atribuțiile regelui Harald V sunt în mare doar protocolare, dar el este important ca simbol al unității naționale.
Parlamentul Norvegiei, Stortinget, are în prezent 169 de membri, aleși din cele 19 comitate pentru un mandat de patru ani, în conformitate cu un sistem de reprezentare proporțională.
Exportă petrol, gaze naturale, echipamente industriale și de transport, nave maritime, metale, produse textile și alimentare (din pește, carne).
Populația Norvegiei numără aproximativ 4,8 milioane de locuitori. Majoritatea norvegienilor sunt norvegieni etnici (un grup etnic indigen din nordul Europei și alte țări scandinave).
Consulul onorific al Norvegiei este Laurențiu Adrian Lazăr (foto jos), sediul consulatului aflându-se pe bulevardul Mamaia numerele 251-253.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii