Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se va întâmpla cu rezultatele? Google intenționează să își modifice algoritmii motorului de căutare

ro

19 Apr, 2015 14:45 1037 Marime text
Google se pregătește să își modifice algoritmii motorului său de căutare pentru ca rezultatele să poată fi accesate ușor pe micile ecrane ale smartphone-urilor, informează Agerpres.

„Cum oamenii dau tot mai multe căutări pe aparatele mobile, vrem să ne asigurăm că vor găsi conținuturi pertinente și, în același timp, ușor de accesat, cu posibilitatea de a interacționa de pe cele mai mici ecrane mobile", a explicat un purtător de cuvânt al gigantului internet american într-un mesaj trimis vineri AFP, relatează Agerpres.

Google încurajează deja de câtva timp administratorii site-urilor internet să își adapteze paginile la smartphone-uri, furnizându-le mijloace pentru testarea versiunii mobile a site-ului lor. Din 21 aprilie, Google Search va concepe compatibilitatea paginilor cu ecranele mobile „ca pe unul din numeroșii factori ce ajută la clasarea căutărilor pe aparatele mobile", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Modificarea va viza numai căutările efectuate de pe un smartphone și nu va schimba fundamental rezultatele. Acestea vor continua să ia în considerare pertinența și noutatea informațiilor de pe pagini, a arătat o sursă apropiată de grupul internet, notează Agerpres.

Google păstrează secretul în privința algoritmilor ce guvernează rezultatele motorului său de căutare și îi modifică cu regularitate. Acest lucru a făcut unele site-uri să se plângă de faptul că s-au regăsit de la o zi la alta mult mai jos în lista de rezultate. Poziția pe aceste liste este esențială fiindcă influențează frecvența accesărilor, majoritatea internauților mulțumindu-se cu informațiile apărute pe primele pagini de rezultate.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii