Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Google îl sărbătoreşte pe Leonard Euler printr-un doodle special

ro

15 Apr, 2013 08:54 733 Marime text
Google sărbătoreşte, luni, 306 ani de la naşterea matematicianului elveţian Leonhard Euler, care a avut o contribuţie fundamentală în analiza matematică, fiind cel care a introdus integralele care îi poartă numele şi cel care a creat teoria funcţiilor.

În acest sens, noul logo - parţial interactiv - include imaginile mai multor formule matematice atribuite lui Leonhard Euler. De asemenea, logoul, realizat în alb-negru, cuprinde cuvântul Google scris cu creionul pe o bucată de hârtie, cea de-a doua literă "o" fiind înlocuită cu un element interactiv, care poate fi mişcat de utilizatori.

Leonhard Euler s-a născut pe 15 aprilie 1707, la Basel (Elveţia), fiind considerat unul dintre cei mai importanţi matematicieni din istorie şi cel mai mare matematician al secolului al XVIII-lea. El este şi matematicianul cu cea mai întinsă operă din istorie, potrivit unei analize făcute de profesorul român Ion Chiţescu, postată pe site-ul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti.

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii