Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Google cumpără tot alfabetul (.Com)?

ro

11 Oct, 2015 10:45 1014 Marime text
Google a cumpărat domeniul abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com, după restructurarea majoră adoptată recent de compania americană, care a devenit o filială a unei societăţi de tip holding, denumită Alphabet, informează telegraph.co.uk.
Domaininvesting.com scrie că abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com a fost creat în 1999, iar, în prezent, Google este înregistrat pe platforma Whois că fiind proprietarul site-ului. Pagina principala a societăţii Alphabet este abc.xyz, astfel încât, în acest moment, compania deţine unul dintre cele mai lungi nume de domeniu, dar şi pe cel mai scurt. De asemenea, Google şi-a actualizat, la începutul lunii septembrie, încă o dată identitatea să vizuală, prezentând o nouă versiune a celebrului sau logo - care nu mai fusese modificat din 2013.
O nouă companie, Alphabet, a devenit firma-mama a tuturor activităţilor realizate până atunci de motorul de căutare. Google este de acum exclusiv consacrat produselor web, precum YouTube, Gmail şi Android. Nouă schimbare de logo ilustrează mai bine această strategie nouă, ca şi diversele platforme pe care ea se aplică, precum telefoane inteligente, tablete şi ceasuri conectate.
La începutul lunii august, Google Inc. a anunţat că a format un nou conglomerat, Alphabet Inc., care urmează să încorporeze unităţile tot mai diversificate de afaceri şi de investiţii, ce aduc totuşi mai puţin profit imediat decât motorul de căutare pe internet. Cofondatorul şi directorul general al Google Larry Page a anunţat, într-o postare pe blogul oficial al companiei, că Alphabet este o "colecţie de companii", în care Google este cea mai mare dintre ele. Google Inc. va fi înlocuită de Alphabet Inc. că societate cotată la bursă. Toate acţiunile vor fi convertite în mod automat la paritatea de unu la unu în acţiuni Alphabet, iar Google va deveni o filiala deţinută integral.
Pe de altă parte, odată cu transformarea celebrului motor de căutare într-o filiala a noii entităţi, Alphabet va fi condusă de Larry Page. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii