Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GOOGLE celebrează naşterea marelui compozitor Claude Debussy cu un logo special

ro

22 Aug, 2013 03:06 2421 Marime text
Astăzi, motorul de căutare GOOGLE celebrează printr-un DOODLE speciale 151 de la naşterea marelui compozitor francez Claude Debussy.
Claude Debussy s-a născut pe 22 august 1862, în Saint-Germani-en-Laye, în Franța, într-o familie de burghezi. Profesoara sa de pian, Maute de Fleurville, care studiase alături de Chopin, i-a descoperit talentul și l-a îndrumat spre Conservatorul din Paris, unde Debussy a studiat 12 ani

Inițial, Debussy a vrut să devină un virtuoz al pianului, dar a picat examenele de pian din 1878 și 1879 și a abandonat ideea. Un an mai târziu, Debussy a participat la cursurile de compoziție ale lui Ernest Guiraud. Ajutat de Guiraud, Debussy a reușit să câștige locul al doilea la concursul Prix de Rome, în 1883, iar în 1884 a primit premiul I cu canțoneta "L'enfant prodigue". Trofeul l-a ajutat să obțină o bursă de studiu la Vila de Medici în Roma, timp de trei ani.
Muzica lui Claude Debussy a dus la apariția unui nou curent: impresionismul muzical, caracterizat prin desprinderea artei moderne de academismul tradițional. Debussy este considerat cel mai important compozitor de pian, de după Frederic Chopin. El a murit pe 25 martie 1918, în Paris.

Iată DOODLE special creat pe www.google.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii