Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GOOGLE celebrează naşterea celebrului om de ştiinţă Rosalind Franklin printr-un DOODLE special

ro

25 Jul, 2013 02:26 1566 Marime text
Născută la Londra în 1920, Rosalind Franklin a fost un biofizician britanic cu o contribuţie decisivă la înţelegerea structurii moleculare a ADN-ului, virusurilor, cărbunelui şi a grafitului. Munca ei legată de ADN a devenit celebră deoarece ADN-ul joacă un rol esenţial în metabolismul celulelor şi în genetică, iar descoperirile lor au ajutat lumea ştiinţifică la înţelegerea modului în care informaţia genetică trece de la părinţi la copii.
La mijlocul anului 1956, în timp ce în lucra în Statele Unite, Rosalind Franklin a început să se suspecteze că are ceva probleme medicale.

O operaţie făcută în acelaşi an a arătat că avea două tumori în abdomen.

În ciuda tratamentului pentru cancer, Rosalind Franklin a continuat să muncească. La finele lui 1957, Rosalind Franklin s-a simţit rău din nou şi a fost internată în spital. A murit pe 16 aprilie 1958, la Londra, din cauza unei bronhopneumonii, suferind şi de cancer ovarian. Expunerea la raze X se consideră a fi fost o posibilă cauză a bolii sale. Alţi membri ai familiei sale au murit şi ei de cancer.
Astăzi, femeia care a descoperit structura ADN-ului, este celebrată, printr-un Doodle aniversar care poate fi accesat pe GOOGLE.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii