Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ginerele lui Vasile Blaga, reţinut de procurori

ro

21 May, 2015 20:44 984 Marime text
 
Ginerele lui Vasile Blaga a fost reţinut în această seară de procurorii DNA. Perchezițiile efectuate la firma Axis Corporate Security, care are contracte cu statul, în special cu CNADNR, vizează suspinciuni de evaziune fiscală. Ionuţ Rudeanu este acuzat de DNA că nu plătea taxele la stat, prejudiciul cauzat fiind astfel de 2,5 milioane de lei.
 
Rudeanu ar fi desfăşurat tranzacţii comerciale fictive cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale. Ginere lui Blaga a încheiat un contract cu Muzeul Dacic prin intermediul primăriei municipiului Hunedoara. În dosar sunt implicate mai multe din București şi Hunedoara.
 
Prejudiciul evaluat se ridică la 600.000 de euro. SC Axis Corporate Security SRL, firmă de pază și protecție deținută de către Ionuț Rudeanu și Aurora Mariana Rudeanu, ginerele respectiv cuscra liderului PNL Vasile Blaga, a încheiat în 2013 contracte cu instituții de stat în valoare de câteva milioane de euro. Numai cu CNADNR ar fi semnat opt contracte, dintre care cinci într-o singură zi, în valoare de 2,2 milioane de euro.

Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii