Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gibraltar Coadă de maşini la barieră. Trece ... avionul! (video)

ro

26 Nov, 2014 23:21 2675 Marime text
Aeroportul din Gibraltar are pista în mijlocul celui mai aglomerat drum din peninsulă. Dată fiind suprafaţa de doar 3,7 kilometri pătraţi, este vorba despre o adevărată performanţă, strada fiind folosită atât de autovehicule, cât şi de trecători pentru a intra sau a ieşi din Gibraltar.
 
Potrivit Daily Mail, preluat de evz.ro, autovehiculele care circulă pe strada Winston Churchill trebuie să se oprească de mai multe ori pe zi, timp de aproximativ 10 minute, pentru a lăsa avioanele să aterizeze sau să decoleze. Există şi situaţii când se pot depăşi două ore de aşteptare.
 
Barierele se lasă înaintea fiecărei decolări sau aterizări, existând 30 de zboruri pe săptămână, toate spre şi dinspre Marea Britanie. În 2007 guvernul local a prezentat un plan pentru devierea traficului printr-un tunel construit sub pistă. Deşi acesta trebuia inaugurat în 2009, el nu este realizat complet nici până în ziua de astăzi.
 
Aeroportul a fost construit peste o pistă hipică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când Gibraltarul devenise o importantă bază navală britanică şi ulterior a fost extins cu ajutorul rocilor extrase stânca istorică a Gibraltarului, unde militarii au săpat mai multe tuneluri.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii