Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Ţarălungă, fost decan în cadrul Universităţii „Ovidius”, rămâne sub control judiciar

ro

13 Oct, 2016 21:53 1797 Marime text
Gheorghe Ţarălungă, profesor universitar doctor, fost decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius”, rămâne sub control judiciar, decizia aparţinând Tribunalului Constanţa.

„Menţine măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpatul Ţarălungă Gheorghe de la data de 12.10.2016 până la data de 10.12.2016 inclusiv. Respinge cererea de revocare a măsurii controlului judiciar formulată de inculpat ca nefondată”, conform minutei.

Amintim că Ţarălungă a fost „lucrat“ de Sorin Constantinescu, procurorul-şef al DNA Constanţa, şi „turnat“ de o fostă studentă, care a absolvit cursurile Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius“. Ea a fost cea care le-a declarat magistraţilor că Ţarălungă ar pretinde şi ar primi bani de la studenţi pentru a-i promova la examene.
 
„La data de 23.01.2015, numita (...) a formulat o sesizare penală împotriva inculpatului Ţarălungă Gheorghe, profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa, disciplinele Farmacologie, Farmacoterapie şi Farmacie Clinică, din care rezultă că inculpatul, în data de 26.01.2015, urmează să primească, cu titlu de mită, suma de 400 de euro de la studentul grec Faloutsos Evangelos, înmatriculat în anul 5 al Facultăţii de Farmacie, pentru a-l promova la două examene la care acesta înregistrează restanţe“, se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă.

Citeşte şi Un nou termen în dosarul lui Gheorghe Ţarălungă, fost decan în cadrul Universităţii „Ovidius“ (rechizitoriu)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii