Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Ştefan a făcut primul denunţ. Mâine merge din nou la DNA

ro

23 Feb, 2015 23:54 1417 Marime text
Gheorghe Ştefan a plecat de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) după aproape cinci ore de audieri. Pinali a făcut primul denunţ şi a vorbit despre bani negri în campania lui Băsescu, după ce judecătorii de la Înalta Curte au hotărât ca el să rămână în arest preventiv, notează România Tv.
 

Fostul primar din Piatra Neamţ. Acesta a mers, la cerere, la DNA şi a vrut să le povestească procurorilor tot ce ştie el despre modul în care s-au folosit banii primiţi drept şpagă în dosarul Microsoft.
 
Apărătorul său, Pavel Abraham, a declarat la ieşirea din DNA că Gheorghe Ştefan a recunoscut toate faptele de care este acuzat în dosarul Microsoft şi pentru care se află de luni bune în arest preventiv. Acesta a recunoscut acuzaţiile de trafic de influenţă şi spălare de bani care i se aduc în această speţă, dar şi că ar fi primit 4 milioane de euro pentru a intermedia semnarea licenţelor cu corporaţia Microsoft.
 
De asemenea, avocatul a spus că Gheorghe Ştefan le-a spus procurorilor că a cotizat cu mulţi bani către campaniile electorale şi a lăsat de înţeles că se referă în special la campania din 2009, a lui Traian Băsescu.
 
A recunoscut şi întâlniri pe care le-a avut în acea perioadă cu Dorin Cocoş, dar şi cu Claudiu Florică, un alt personaj cheie care este martor-denunţător în dosarul Microsoft.
 
Gheorghe Ştefan va merge din nou, marţi după-amiază, la ora 14.00, la o nouă rundă de audieri în acest dosar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii