Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Dragomir- „România trebuie să contribuie la ajutorarea refugiaților”

ro

10 Sep, 2015 22:56 907 Marime text
 
Într-o declarație politică susținută astăzi, în plenul Camerei Deputaților, copreședintele filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a declarat că România trebuie să contribuie la ajutorarea refugiaților, proporțional cu posibilitățile sale.
 
 „Imaginile apocaliptice cu oameni disperați, extenuați, care riscă totul și forțează frontiere în căutarea libertății au devenit nelipsite în jurnalele de știri ale televiziunilor din întreaga lume. Sunt oameni ajunși la capătul puterilor la ei acasă, acolo unde războiul, foametea și ororile Statului Islamic îi obligă să fugă în căutarea unei vieți decente. Deși România nu a fost încă afectată, valul de imigranți va ajunge în cele din urmă și în țara noastră, care va trebui să găzduiască o cotă de refugiați.”, susține parlamentarul PNL de Constanța.
 
„Chiar dacă puterile țării noastre nu sunt foarte mari, România trebuie să contribuie la ajutorarea refugiaților. Fără să naștem frici, temeri sau speculații. Fiecare țară trebuie să participe la efortul comun, însă proporțional cu posibilitățile pe care le are. În aceste momente, este foarte important să spunem un NU hotărât oricărei forme de individualism sau naționalism. Este nevoie de o soluție în ton cu forurile europene. Iar noi trebuie să ne implicăm direct”, a mai declarat Gheorghe Dragomir.
 
Tot el a susținut că PNL a lansat în spațiul public ideea înființării unei comisii parlamentare referitoare la problema imigrației, a refugiaților, după modelul european.
 
Această idee dorește să elaboreze o legislație de urgență în domeniul integrării refugiaților.
 
Pe de altă parte, liderul PNL Constanța este de părere că  „acesta ar fi poate momentul oportun în care România ar trebui să reevalueze Spațiul Schengen, să demonstreze că este pregătită și să își promoveze aspirațiile de accedere. Dacă se cere solidaritate și se face apel la responsabilitate comună, ar fi inegal ca României să i se ceară responsabilități în afara zonei de protecție europeană”. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii