Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:13 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recidivist Gheorghe Daniel Munteanu, bărbatul care a fugit cu cătuşe la mâini din Secţia 4 Poliţie, arestat preventiv pentru furt calificat

ro

13 Mar, 2015 10:32 844 Marime text
Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat, ieri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Gheorghe Daniel Munteanu, cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în stare de recidivă.
 
Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut că în noaptea de 26/27 februarie prin escaladarea gardului, inculpatul a pătruns în curtea imobilului aparţinând persoanei vătămate C. A. din Agigea, iar prin forţarea uşii de acces a pătruns într-o dependinţă de unde a sustras mai multe bunuri, respectiv transformatoare electrice de diferite mărimi şi puteri, un motor de maşină de spălat, sârmă din cupru, piese sanitare, mai multe motoraşe pentru pick-up şi o geantă din material textil de culoare verde, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 15.000 lei.
 
Magistraţii au dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Cine este Gheorghe Daniel Munteanu

În noaptea de 14-15 noiembrie 2011, în timp ce inculpaţii Alex Daniel Abrudan şi Gheorghe Munteanu, cu complicitatea inculpatului Nicolae Dumitru încercau să ridice roata de rezervă sustrasă de la un autoturism marca Dacia Logan, aparţinând persoanei vătămate G.I., care se afla parcat pe strada Trotuş din municipiul Constanţa au fost surprinşi de o patrulă de poliţie din care făceau parte inculpaţii Mihăiţă Iulian Coceanu şi Viorel Dănilă, ambii agenţi de poliţie în cadrul Secţiei 4 Poliţie Constanţa.
 
Cei trei participanţi la săvârşirea infracţiunii de furt au fost conduşi la sediul secţiei de poliţie, de unde inculpatul Gheorghe Munteanu a fugit, având cătuşele la mâini. În urma acestui incident, poliţiştii nu au anunţat organele ierarhic superioare şi, mai mult decât atât, cu ştiinţă, au consemnat în mod nereal în procesul-verbal de constatare a infracţiunii flagrante şi în raportul de eveniment din noaptea respectivă faptul că la săvârşirea infracţiunii de furt a participat în calitate de autor doar inculpatul Alex Daniel Abrudan, spun procurorii. De asemenea, inculpatul Nicolae Dumitru a fost menţionat în mod mincinos în actul de constatare ca având calitatea de martor asistent.
 
Prin comportamentul lor, cei doi agenţi de poliţie au îngreunat urmărirea penală în cauză, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a doi dintre cei trei participanţi la săvârşirea infracţiunii de furt calificat, arătau procurorii în rechizitoriul întocmit în cazul celor doi poliţişti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii