Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Maior „Sunt încrezător că parteneriatul strategic cu SUA se va dezvolta și aprofunda”

ro

21 Jan, 2017 11:26 1923 Marime text
George Maior, ambasadorul României la Washington, a spus într-un interviu acordat TVR că, în lumina contactelor pe care le-a avut până acum, atât cu membri ai Congresului, conducerea Congresului și Partidul Republican, cât și cu membri ai echipei noului președinte Donald Trump, este încrezător că, pe toate dimensiunile, parteneriatul strategic al României cu SUA se va dezvolta și aprofunda, informează Agerpres.

„În planul relațiilor economice, cred că sunt destule oportunități, mai ales în domeniul energiei, aspect accentuat puternic de toți interlocutorii mei. Să nu uităm că Exxon operează în Marea Neagră deja, iar secretarul de stat (Rex Tillerson — n.r.) provine din această uriașă companie", a adăugat diplomatul român. „Avem atuuri serioase în a prezenta noii administrații americane elementele noastre de contribuție la securitatea regională, la stabilitatea regională și chiar mai amplă", a spus el.

Maior a mai declarat că a avut o discuție într-un cadru informal cu noul consilier pentru securitate al președintelui Donald Trump, generalul Michael T. Flynn, care cunoaște bine România și care a promis că va vizita regiunea și România foarte curând.

„Este o primă luare de contact la nivel strategic, care prefigurează felul în care se va desfășura acest dialog strategic cu SUA. Am discutat și cu ministrul de Externe Theodor Meleșcanu despre anumite proiecte de vizite pe care intenționăm să le facem aici pentru a lua contact cu membrii cabinetului, în special în domeniul comerțului, economiei și apărării. Dar și în primul rând un dialog între președintele Klaus Iohannis și domnul Trump," a mai spus ambasadorul român.

El a mai declarat că în privința serviciilor de informații, România este pe locul trei sau patru în ceea ce privește cooperarea cu SUA la nivel internațional. "Este o evaluare a agențiilor americane, nu este evaluarea noastră", a evidențiat Maior.

Sursa foto: bucurestifm.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii