Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Maior, director SRI Teroriștii folosesc cartele pre-plătite

ro

21 Jul, 2014 22:48 2311 Marime text
Directorul SRI, George Maior, avertizează că lipsa unei legislații care să permită identificarea teroriștilor ce folosesc cartele telefonice pre-plătite este o vulnerabilitate majoră. Într-un interviu pentru evz.ro, Maior a amintit de atentatele teroriste de la Burgas şi Madrid, în care, spune directorul SRI, au fost utilizate asemenea cartele.
 
"Din punctul de vedere al modului de comunicare folosit de diferite entități teroriste, este demonstrat de o vastă cazuistică, din păcate, faptul că persoanele implicate în activități cu caracter terorist au folosit și folosesc cu precădere, în majoritatea situațiilor, mijloace de comunicații care permit anonimizarea utilizatorilor. În această categorie sunt incluse și cartelele preplătite. Acestea sunt deseori utilizate și în derularea unor activități specifice criminalității organizate, în special cele cu caracter transfrontalier, cum ar fi contrabanda, traficul de droguri, traficul de persoane sau a unor alte activități ce pot constitui amenințări la adresa securității naționale", a spus George Maior pentru evz.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tanase tiberiu 21 Sep, 2014 13:56 avem de ales nu cred cine mai are acesta legislatie in UE sau ce am invatat din atentatele teroriste anterioare sa asteptam sa se intample si apoi ca urmare a ce s-a intamplat sa luam si noi masuri ce rost mai au prevenirea si anticipare asa pentru decor !