Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Ciamba, discuţii cu directorul Centrului de Excelență NATO

ro

06 Apr, 2017 19:38 1405 Marime text
Astăzi, 6 aprilie, secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, s-a întâlnit cu directorul Centrului de Excelență NATO pentru apărare cibernetică de la Tallinn, Sven Sakkov, prezent la București.

În cursul discuțiilor, MAE transmite că a fost reiterată contribuția activă pe care România o are în cadrul NATO la formularea politicilor de apărare cibernetică, la protecția comunicațiilor și sistemelor informatice, precum și sprijinul în abordarea de către NATO a unui răspuns eficient la amenințările cibernetice atât asupra Alianței, cât și statelor membre.

„Pe dimensiunea de apărare și descurajare, secretarul de stat George Ciamba a reliefat importanța unei relații trans-atlantice solide, bazată pe unitatea și solidaritatea aliată. A subliniat, în context, angajamentul asumat și îndeplinit de către România de alocare, începând cu acest an, a 2% din PIB pentru bugetul apărării”, conform unui comunicat MAE remis ZIUA de Constanţa.

În contextul extinderii prezenței NATO în regiunea Mării Negre, oficialul MAE a reamintit participarea României, ca „națiune lider”, la Fondul Voluntar NATO de Asistență pentru Ucraina în domeniul apărării cibernetice.

De asemenea, a reliefat susținerea activă, de către România, a proiectului privind lansarea Parteneriatului NATO cu industria din sfera cibernetică („NATO Industry Cyber Partnership”/NCIP) și rolul important pe care îl are sectorul privat.

Oficialul român a exprimat aprecierea pentru sprijinul estonian în aderarea, în perioada următoare, a României la CCDCOE. A arătat, în acest sens, că aderarea României la CCDCOE va fi în beneficiul ambelor părți, atât prin pregătirea experților români în cadrul Centrului, cât și pentru valoarea adăugată pe care aceștia o vor aduce la activitatea de cercetare a CCDCOE.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii