Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Băeșu – „În aproape toată țara a fost finalizat procesul de inventariere a terenurilor”

ro

12 Nov, 2015 20:10 1486 Marime text
 
George Băeșu, președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), a declarat, astăzi, la Craiova, în cadrul unei întâlniri cu prefecții din Sud-Vestul țării, că în aproape toată țara a fost finalizat procesul de inventariere a terenurilor, cu excepția a 16 localități pentru care cel mai probabil va urma un tratament preferențial de verificare.
 
Acesta a spus că în urma acestei inventarieri s-a stabilit că multe terenuri sunt disponibile, iar pentru multe există suprapuneri de titlu de proprietate.
 
„În aproape toată țara a fost finalizat procesul de inventariere a terenurilor. Sunt doar 16 localități din România din cele peste 3.000 care nu au făcut încă acest lucru. Pentru acestea 16 bănuiesc că va urma un tratament preferențial de verificare. După această inventariere rezultatele au fost anticipate de unii, neașteptate pentru marea majoritate. Multe terenuri sunt disponibile, multe terenuri au fost preluate anterior de la stat pentru a fi date foștilor proprietari care încă sunt libere și sunt multe probleme cu suprapuneri de titluri (...) Deci după această inventariere și după ce s-au constatat astfel de situații, normal că este nevoie acum de o viziune comună referitoare la ce vom face de aici încolo”, a declarat George Băeșu, potrivit agerpres.ro.
 
„Viziunea legiuitorului este să le luăm înapoi la statul român doar pentru că le găsim libere după atâția ani de când au fost preluate și preluările acelea nu și-au atins scopul și atunci cred că suntem perfect îndreptățiți să ne întrebăm dacă scopurile pentru care au fost preluate au fost reale. Atât timp cât sunt libere, înseamnă că ceva nu s-a potrivit și atunci este normal să le luăm înapoi la statul român, în administrarea ADS și dacă e nevoie de ele, justificat de această dată, pentru a finaliza procesul de restituire, pe procedura nouă, stabilită în 2013, prin hotărâre de Guvern se vor da aceste terenuri de la stat către comisiile locale de fond funciar, după o verificare prealabilă a cererilor celor care solicită aceste terenuri”, a continuat Președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.
 
Prin modificările legii, termenul în care se acordă despăgubirile s-a redus de la șapte la cinci ani, conform aceleiași surse. 



Sursa foto: monitorulvn.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii