Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, întrevedere cu locțiitorul inspectorului general al forțelor armate din Germania

ro

21 Jun, 2019 19:59 1269 Marime text


Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, a avut vineri, 21 iunie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, o întrevedere cu locțiitorul inspectorului general al forțelor armate germane, viceamiralul Joachim Rühle, aflat în vizită oficială în România.

Pe timpul întâlnirii, oficialii au abordat, pe larg, subiecte privind situația de securitate în regiunea extinsă a Mării Negre, deciziile agreate cu ocazia Summit-urilor NATO, precum și stadiul cooperării bilaterale între armatele României și Germaniei, în cadrul NATO, ONU și OSCE.

Pe timpul întrevederii, generalul Ciucă i-a mulțumit viceamiralului Joachim Rühle pentru vizita sa în România și l-a asigurat de tot sprijinul în vederea dezvoltării cooperării în domeniul apărării dintre cele două armate:

„Germania este un partener foarte important pentru România și acordăm o atenție deosebită cooperării dintre armatele noastre. Participăm împreună la diverse proiecte privind dezvoltarea capabilităților, contribuim la creșterea capacității de răspuns a Alianței prin participarea la forța întrunită NATO cu înaltă capacitate de reacție (VJTF), susținem eforturile comune de creștere a rolului NATO în proiectarea stabilității în afara teritoriului aliat și, nu în ultimul rând, participăm la operații și misiuni UE. Totodată, schimbul continuu de personal de stat major, consilieri militari și instructori în sprijinul bunei funcționări a structurilor militare internaționale de pe teritoriul celor două țări și participarea la diverse exerciții comune asigură consolidarea interoperabilității dintre militarii români și germani, cât și perfecționarea capacităților de planificare și conducere a acțiunilor de luptă a acestora. Armata României va susține în continuare toate aceste eforturi și va participa activ la intensificarea cooperării cu armata germană”.


Pe timpul șederii sale în România, viceamiralul Rühle a vizitat Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est și Unitatea de Integrare a Forțelor NATO din București.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii