Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Generalul de aviație (r) Gheorghe Constantin, înmormântat astăzi la Cimitirul Central din Constanţa

ro

15 Nov, 2017 11:24 2594 Marime text

Generalul de flotilă aeriană Gheorghe Constantin va decola astăzi în ultimul zbor la ora 14.00, la Cimitirul Central din Constanţa unde sunt aşteptaţi toţi cei care vor să-l salute pentru ultima dată.

Născut pe 12 aprilie 1921 în Constanţa, Gheorghe Constantin a fost decorat în 1941 cu Steaua României şi avansat în grad pentru curajul dovedit pe front. Între 1960 şi 1966 a ocupat funcţia de Comandant al Aeroportului Mihail Kogălniceanu.

Omul Gheorghe Constantin era pasionat de sport şi îi placea să meargă la pescuit.

Vă reamintim că, Generalul de aviație (r) Gheorghe Constantin a trecut, ieri, în nefiinţă. Informaţia ne-a fost confirmată de generalul Constantin Zeca. Generalul avea 96 de ani.

"Am primit cu profundă durere tragica veste a mutării la cele veşnice a generalului Gheorghe Constantin.2, transmite Primăria Municipiului Constanţa.
 
"România pierde un erou al națiunii, care a demonstrat devotamentul față de țară pe câmpurile de luptă, Constanța își pierde un cetățean de onoare, Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu“ își pierde fondatorul și primul comandant, iar foștii elevi își pierd mentorul, un om bun, de mare caracter și înaltă calitate morală, model de verticalitate pentru toate generațiile.
Este foarte greu să vorbești la timpul trecut despre generalul Gheorghe Constantin, aşa cum, cu greu îți poți aduna gândurile pentru a-ți exprima eternul regret.
Cu gândul și sufletul sunt alături de familia îndoliată în fața acestei grele pierderi și transmit sincere condoleanțe!
Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în rândurile celor drepţi!", se arată în mesajul transmis de primărie.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii