Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

General locotenent. Șeful Secției Parchete militare a fost eliberat din funcție

ro

14 Jul, 2016 12:20 4900 Marime text
Astăzi, președintele României, Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror militar şef al Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a generalului locotenent Ion Vasilache ca urmare a pnesionării.
 
Asta după ce la 24 mai 2016 a fost publicat în Monitorul Oficial decretul privind trecerea în rezervă a generalului Ion Vasilache, procurorul şef al Secţiei Parchetelor Militare din Ministerul Public.
Anterior, vasilache își depusese la Consiliul Superior al Magistraturii cererea de pensionare, în contextul în care în 16 mai Codruţ Olaru şi-a încetat activitatea ca adjunct al procurorului general, iar în baza avizului CSM a trecut la Secţia Parchetelor Militare.
Ion Vasilache şi-a început cariera în magistratură în 1989, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, în calitate de procuror criminalist. Din anul 1992 până în 2006 a fost procuror militar la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. În octombrie 2007, Ion Vasilache a fost delegat în funcţia de procuror-şef al Secţiei Parchetelor Militare, în locul generalului Dan Voinea, iar din iunie 2008 a fost numit în această funcţie. Vasilache a anchetat mai multe dosare privind evenimentele din decembrie 1989. În iulie 2013, Vasilache a fost numit din nou în acestă funcţie.
Sursa foto: prahova.comisarul.ro

Mai citește și //www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/este-oficial-procurorul-sef-al-sectiei-parchetelor-militare-a-fost-trecut-in-rezerva-594702.html
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii