Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:55 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gările și trenurile CFR Călători adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități

ro

09 Jul, 2014 22:59 943 Marime text
CFR Călători informează că vine în sprijinul pasagerilor cu mobilitate redusă, oferindu-le gratuit, la cerere, servicii de asistenţă la transportul cu trenul. Aceștia pot fi ajutați prin rezervarea locurilor speciale, însoțirea în incinta gărilor, asistenţă la urcarea/coborârea în/din tren și asistență la bordul trenului.

Mai precis, în 29 de gări şi 82 de trenuri InterRegio care circulă în traficul intern şi internaţional, sunt puse gratuit la dispoziţia persoanelor cu mobilitate redusă, următoarele servicii:

-      îmbarcarea şi debarcarea persoanelor în scaun cu rotile pliabil sau nu, cu sau fără însoţitor, prin soluţii diferite adaptate fiecărui caz în parte;

-      însoţirea în incinta gării şi până la îmbarcare şi  însoţirea de la coborârea din tren până la ieşirea din gară a persoanelor nevăzătoare, cu deficienţe de vedere sau de auz şi a persoanelor cu probleme neurologice.

Pentru a beneficia de aceste servicii, pasagerii trebuie să completeze un formular tip, cu minimum 48 ore înainte de plecare cu precizarea tuturor detaliilor necesare (date de identificare, dizabilitate, servicii necesare, datele trenului de plecare/sosire şi datele trenului de legătură).

Formularul de cerere a serviciilor de asistenţă precum şi a rezervărilor de locuri este disponibil atât online pe site (click aici), cât şi la punctele de vânzare ale CFR Călători.

Categoriile de persoane cu mobilitate redusă care pot solicita acest serviciu sunt: persoane cu dizabilitate motorie în scaun cu rotile,  persoane nevăzatoare, persoane cu dizabilitate motorie,  persoane cu deficienţe de auz, persoane cu deficienţe de vedere şi persoane cu probleme neurologice.Ti-a placut articolul?

Comentarii