Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă şi braconajul

ro

26 Jan, 2012 17:22 720 Marime text
În data de 25.01.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au întocmit actele premergătoare urmăririi penale pe numele a opt cetăţeni români care au săvârşit infracţiuni prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
În urma acestor acţiuni au fost ridicate în vederea confiscării 436 kilograme de peşte, 4,5 kilograme icre, 73 plase monofilament în lungime totală de 4.209 metri, o barcă din fibră de sticlă şi un motor de barcă. 

Poliţiştii de frontieră au acţionat pe raza judeţului Tulcea, în jurul orei 15.30, unde au verificat o autoutilitară marca Dacia condusă de N.C. de 39 ani, domiciliat în oraşul Măcin.
În urma controlului au fost descoperite 345 kilograme peşte proaspăt şi 4,5 kilograme icre din specia ştiucă, pentru care cel în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.
Cantitatea de peşte şi icre, în valoare totală de aproximativ 1.500 lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale.

O altă autoutilitară marca Volkswagen, condusă de N.I. de 25 ani, domiciliat în satul Garvăn, a fost verificată în zona localităţii Grindu.
În urma controlului a fost găsită cantitatea de 14 kilograme peşte din specia crap şi plătică, pentru care cel în cauză nu a putut prezenta documente legale de deţinere şi transport. 
Peştele a fost predat spre valorificare unei societăţi de profil.

Oamenii legii au acţionat cu o ambarcaţiune şi pe canalul Pardina, unde i-au depistat pe L.E. de 21 ani şi L.C. de 22 ani, ambii domiciliaţi în localitatea Chilia Veche, care transportau într-o barcă din fibră de sticlă cantitatea de 50 kilograme peşte din specia caras fără a deţine documente justificative.
Barca din fibră de sticlă, motorul bărcii marca Yamaha şi un rezervor de combustibil, în valoare totală de aproximativ 16.450 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar peştele a fost predat spre valorificare unei societăţi de profil.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în coloborare cu un reprezentant al A.R.B.D.D. în zona canalului Baia, unde i-au depistat pe I.A. de 29 ani şi B.V. de 23 ani, care transportau doi saci plini cu plase monofilament.
Cele 11 plase interzise de lege, în lungime totală de aproximativ 550 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

Ultima acţiune a fost desfăşurată pe raza localităţii Chilia Veche unde a fost efectuată o percheziţie la domiciliul numiţilor I.C. de 36 ani şi A.L. de 22 ani, care deţineau într-o anexă a locuinţei 62 plase tip monofilament în lungime totală de 3.659 metri.
În urma controlului a fost descoperită şi cantitatea de 27 kilograme peşte din specia ştiucă şi caras, care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare.

Pe numele celor opt persoane despistate au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere şi transport a peştelui, icrelor ori produselor din peşte fără documente de provenienţă, nedeţinere a licenţei de pescuit comercial şi pescuit cu unelte şi scule neautorizate, precum şi deţinerii de plase monofilament, fapte prevazute si sanctionate de O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii