Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă a depistat şase români care aduceau în ţară parfumuri şi îmbrăcăminte contrafăcute

ro

08 Aug, 2016 13:29 2359 Marime text
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat şase cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, care intenţionau să introducă ilegal în ţară diverse bunuri, constând în parfumuri, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care le transportau fără documente legale.
 
În data de 06.08.2016, în jurul orei 05.15, în P.T.F. Vama Veche s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră trei cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, cu vârste cuprinse între  32 şi 36 de ani,  care călătoreau ca pasageri într-un autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia - România.În urma controlului amănunţit asupra autocarului, poliţiştii de frontieră au descoperit în bagajele personale ale cetăţenilor români 72 flacoane cu parfum, ce purtau  însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute și 183 pachete de ţigări, fără timbru fiscal, în valoare totală de 1.900 lei. Bărbaţii în cauză au declarat că produsele le aparţin şi că le-au achiziţionat din Istanbul fără a putea să prezinte documente justificative.

Tot la P.T.F. Vama Veche, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră au depistat doi cetăţeni români, M.S., în vârstă de 31 de ani şi A.N. în vârstă de 40 ani,  care se întorceau din Tucia şi transportau în bagajele personale 40 de flacoane de parfum, care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 4.000 lei dacă ar fi fost originale. Pentru aceste bunuri persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă şi nici acordul titularului de drept pentru a comercializa produsele mărcii respective, declarând că au achiziţionat bunurile din Istanbul pentru a le comercializa în România.·                 

Și poliţişti de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au  depistat o persoană de sex feminin, în vârstă de 49 de ani, care avea asupra sa mai multe pungi de plastic ce conţineau  300 de articole de îmbrăcăminte (şepci, treningruri și şosete), precum şi articole de încălţăminte care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 4.940 lei dacă ar fi fost originale. Fiind întrebată de conţinutul acestora, persoana în cauză a declarat că sunt produse cumpărate din Tucia, cu intenția de a le comercializa în România.
 
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării bunurile în cauză, iar persoanele implicate sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii