Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gandul.info Cât a plătit Auchan pentru achiziţia Real în România. Constanţa, printre spaţiile preluate

ro

09 Mar, 2015 17:26 1793 Marime text

Auchan a plătit 257 milioane euro pentru achiziţia celor 20 de hipermarketuri Real din România, inclusiv a spaţiilor în care funcţionează o parte din magazine şi galeriile comerciale ataşate, reiese dintr-un raport al companiei franceze, conform gandul.info.

Astfel, în raportul anual al Auchan, la capitolul fond comercial (goodwill - n.r.) se menţionează că un impact pozitiv de 552 milioane euro este datorat în principal achiziţiilor magazinelor Real din Rusia, pentru 506 milioane euro, şi a celor din România, pentru 41 milioane euro. Totodată, printre angajamentele de plată ale Auchan se menţionează o sumă de 216 milioane euro pentru România, din care 183 milioane euro pentru spaţiile hipermarketurilor şi 33 milioane euro pentru galeriile ataşate.
 
Preluarea a fost aprobată de Consiliul Concurenţei la începutul acestui an. Tranzacţia este considerată ca fiind una dintre cele mai mari de pe piaţa de retail din Europa Centrală şi cea mai mare din România din 2014.Spaţiile preluate sunt din Timişoara (2), Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea, Satu Mare, Galaţi, Ploieşti, Bucureşti Berceni, Constanţa, Bucureşti Pallady şi Piteşti.

Citeşte articolul integral pe http://www.gandul.info/financiar/suma-uriasa-pe-care-auchan-a-platit-o-pentru-achizitia-real-in-romania-cifrele-sunt-oficiale-13956874

Sursa foto: wikimapia.org
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii