Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gandul.info Care este legătura dintre teroriştii de la Charlie Hebdo şi atacatorul de la periferia Parisului

ro

09 Jan, 2015 17:25 1408 Marime text
Autorul atacului comis joi în Montrouge, Amedy Coulibaly, principal suspect al luării de ostatici într-un magazin, şi fraţii Cherif şi Said Kouachi se cunosc şi fac parte toţi trei din aceeaşi filieră jihadistă Buttes-Chaumont, afirmă Le Point, în ediţia electronică de vineri.

Un bărbat suspectat că este autorul atacului armat în care a fost ucisă o poliţistă, joi, în sudul Parisului, a fost identificat, iar doi dintre apropiaţii acestuia au fost arestaţi vineri dimineaţa, au anunţat surse apropiate dosarului.

Cherif Kouachi a făcut parte din "filiera Buttes-Chaumont". Sub autoritatea unui "emir", Farid Benyettou, această filieră permitea trimiterea de combatanţi în Irak pentru a se alătura aripii irakiene a Al-Qaida care era condusă în perioada respectivă de Abu Mussab al-Zarqawi.

Reţinut chiar înainte de a pleca spre Siria, apoi Irak, el a fost judecat în 2008 şi condamnat la trei ani de închisoare, dintre care 18 luni cu suspendare.

Amedy Coulibaly şi iubita lui, Hayat Boumddiene, sunt căutaţi de poliţie pentru atacul de ieri din Paris, în urma căruia o poliţistă a fost ucisă.

Sursa text şi foto: gandul.info

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii