Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriela Firea îl acuză pe Liviu Dragnea de abuz de putere şi îl numeşte "dictator". Ce a declarat primarul Capitalei

ro

12 Nov, 2018 19:57 1020 Marime text
Primarul Capitalei Gabriela Firea îl numeşte pe preşedintele PSD "dictator" şi spune că i se pun piedici pentru că a semnalat problemele din România, relatează Digi 24.

"Suntem suprimaţi pe model stalinist", acuză Gabriela Firea, care susţinea, zilele trecute că Liviu Dragnea ar dori să desfiinţeze Primăria Capitalei. Gabriela Firea a transmis într-o conferinţă de presă că se aştepta la „mai multă bărbăţie politică” din partea lui Liviu Dragnea, pe care îl acuză de abuz de putere prin faptul că s-a întâlnit cu primarii de sectoare, în absenţa primarului general.

„Mă aşteptam la mai multă bărbăţie politică din partea lui Liviu Dragnea. Îi transmit un sfat lui Dragnea, din Primăria Capitalei, de regulă, când se iau măsuri foarte dure, în sensul reducerii bugetului Capitalei, al împărţirii patrimoniului, populaţia ar trebui întrebată. Normal ar fi ca bucureştenii să participe la un referendum în care să spună dacă sunt de acord să fragmenteze patrimoniul. Dacă sectoarele sunt dezvoltate diferit nu e vina primarilor generali. Rog primarii generali să iasă public să spună dacă ei au blocat dezvoltarea sectoarelor. Avem sectoare dezvoltate şi altele puţin dezvoltate, dar ăsta e meritul primarilor de sectoare care s-au străduit.

A veni într-o întâlnire cu câţiva dintre colegi, a vorbi despre buget, atribuţii, fără primarul general şi fără o consultare publică, consider că e un abuz.

Să recunoască Dragnea că a avut această discuţie în absenţa primarului general, ceea ce e incalificabil!

Rolul Primăriei Capitalei este major în devoltarea Capitalei, nu e unul decorativ cum doreste să transmită Dragnea.

Când se iau măsuri pentru tăierea bugetelor, populaţia trebuie întrebată. Cetăţenii trebuie să spună dacă sunt de acord cu Dragnea, să se împartă Bucureştiul în şase orăşele mai mici. Dragnea vrea un Bucureşti pe modelul Beirutului, dar acolo e război.

Sunt surprinsă că unii colegi, primari de sectoare, deşi au beneficiat de colegialitatea, prietenia şi sprijinul meu, unii sunt acum de acord, nu ştiu din ce motive, cu această aberaţie juridică şi neconstituţională pe care vag o neagă Dragnea, fără argumente.

Am încredere că Guvernul nu va adopta OUG anunţată de Dragnea la întalnirea cu primarii de sectoare”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seara, la România TV, că liderul PSD Liviu Dragnea vrea să o „lichideze” şi că intenţionează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea Primăriei Capitalei, iar sectoarele să devină unităţi administrativ-teritoriale. Firea a spus că în urmă cu câteva zile Dragnea a avut o întâlnire cu primarii de sectoare, în afară de Robert Negoiţă, cărora le-a spus că Firea va fi înlăturată de la conducerea organizaţiilor PSD Ilfov şi Bucureşti şi că va fi dată această OUG, iar Gabriela Firea va rămâne doar primar general onorific
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii