Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Oprea – „Mă consider nevinovat”

ro

25 Jan, 2016 13:27 1282 Marime text
 
Gabriel Oprea, vorbit astăzi despre acuzația de abuz în serviciu, asta după ce DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală.
 
Oprea a susţinut o declaraţie de presă, la sediul UNPR, în care a declarat că se consideră nevinovat.
 
„Am aflat din presă despre solicitarea DNA referitoare la formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în ceea ce mă privește. Prin urmare, vreau să transmit câteva lucruri care sunt importante pentru mine, dar și pentru opinia publică. 
În primul rând, am respectat legile României în toată activitatea mea și le respect în continuare. Mă consider nevinovat, iar acest lucru se va confirma mai devreme sau mai târziu.  
Consider, de asemenea, că este obligația profesională a procurorilor să verifice orice suspiciuni privind posibile încălcări ale legii. Şi, aşa cum preciza DNA, în comunicatul de presă, „persoana faţă de care s-a solicitat sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumţia de nevinovăţie”.
În al doilea rând, am sprijinit Justiția și am sprijinit activitatea DNA pe tot parcursul activităţii mele politice. Chiar dacă astăzi eu sunt cel vizat de demersurile DNA, voi sprijini în continuare aceste instituții ale statului român.
În al treilea rând, consider că am aceleași drepturi și libertăți în fața Justiției ca orice alt român. Prin urmare, voi susține demersurile pentru aflarea adevărului, voi pune la dispoziția instituțiilor toate informațiile necesare, la fel cum am făcut și până acum, și nu voi îngreuna mersul anchetei. 
În egală măsură, îmi voi apăra drepturile uzând de toate pârghiile și mecanismele aflate la dispoziția oricărui cetățean român.
Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc tuturor celor care în aceste luni mi-au transmis susținerea și încrederea lor. Știu că viața politică presupune riscuri dintre cele mai variate, inclusiv acela de a deveni o victimă colaterală în luptele pentru putere purtate de alții. Nu regret deciziile politice pe care le-am luat și nu îmi voi schimba principiile niciodată, indiferent de situația în care mă voi afla. 
Uniunea Naţională pentru Progresul României este un partid puternic, în ciuda loviturilor primite din partea adversarilor politici, mergem mai departe - ne aşteaptă un an plin de provocări, urmează campanii electorale şi alegeri în care ne vom demonstra seriozitatea şi ne vom lupta cu toate armele pentru a aduce românilor siguranţă şi progres”, a declarat astăzi Gabriel Oprea. 
 
DNA cere aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru, Gabriel Oprea, în prezent senator, pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu. Oprea este acuzat de procurori că a folosit „resursele umane și materiale ale MAI pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere”.
 
De asemenea, vă reamintim, că Oprea este acuzat că a încheiat un protocol în baza căruia procurorul general, Tiberiu Niţu, a beneficiat „în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere”.



Sursa foto: româniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Delia Mateescu 01 Feb, 2016 10:47 Curaj dl Oprea si daca e asa cum spuneti dvs. meritati tot respectul! Succes cu UNPR!
  • albert 28 Jan, 2016 19:09 Este nevinovat !
  • Robert 27 Jan, 2016 01:31 Si prin acheta asta o sa se demonstreze ca oprea e nevinovat