Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Oprea, în atenţia DNA

ro

24 Apr, 2015 09:12 1191 Marime text
Vicepremierul Gabriel Oprea riscă dosar penal, după ce un fost partener de afaceri al acestuia în anii ‘93-‘94 – Julian Rosengren, cetăţean român şi suedez – a făcut o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva acestuia pentru înşelăciune, abuz de încredere, fals, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat, relatează puterea.ro.

Pe scurt, fostul partener de afaceri al lui Oprea din zorii democraţiei îl acuză că l-a lăsat fără bani, firmă şi imobile, profitând de faptul că Rosengren se afla atunci în puşcărie pentru fraudă.

Deşi presa a mai relatat despre cazul Rosengren şi despre relaţia lui cu Gabriel Oprea, vicepremierul nu a răspuns nici până acum în mod concret acuzaţiilor aduse de fostul său partener de afaceri, mai întâi personal, apoi public. „Informaţiile privind relaţiile mele cu domnul Julian Rosengren sunt jumătate greşite şi jumătate imprecise”, s-a apărat, atunci, Gabriel Oprea, într-un comunicat de presă.

Acum, plângerea lui Julian Rosenberg a ajuns în atenţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), după ce a trecut, ca un „cartof fierbinte”, prin mâinile mai multor anchetatori, care şi-au declinat competenţa.

Plângerea adresată iniţial DNA a fost remisă şi înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a trimis-o spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5. La rândul lor, procurorii PJS5 au constatat, „în urma verificărilor”, că Gabriel Oprea „face parte din Guvernul României, fiind ministru de Interne” şi au trimis-o la PÎCCJ.


Sursa: puterea.ro
Sursa foto: amosnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii