Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Oprea i-a urat succes noului ambasador al SUA, Hans Klemm

ro

24 Sep, 2015 17:06 1206 Marime text
 
Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, s-a întâlnit astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne cu Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București.
 
Vicepremierul Gabriel Oprea i-a urat succes noului ambasador al SUA și a subliniat importanța preluării misiunii în România, din perspectiva relațiilor extrem de consistente dintre cele două state.
 
În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au trecut în revistă dimensiunea Parteneriatului Strategic cu SUA, cu accent pe domeniul securității regionale şi transatlantice pentru asigurarea unui climat de siguranță statelor noastre şi a partenerilor din cadrul Uniunii Europene şi NATO.
 
În acest context, Hans Klemm şi-a exprimat aprecierea pentru modul profesionist în care militarii români şi-au îndeplinit misiunea în teatrele de luptă din Irak şi Afganistan, făcând referire inclusiv la contingentul de jandarmi români care participă, de la începutul acestui an, la Misiunea Resolute Support.
 
Referindu-se la colaborarea dintre instituțiile de aplicare a legii din cele două state, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a apreciat cooperarea dintre agenții FBI și ofițerii Direcției de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Poliției Române, unde, din anul 2006, funcționează un task-force operațional în domeniul combaterii criminalității informatice.
 
Totodată, vicepremierul Gabriel Oprea a subliniat importanța proiectelor derulate în parteneriat cu instituțiile şi agențiile de aplicare a legii din SUA în domeniul pregătirii polițiştilor români pe linie operativă în Academiile FBI din Quantico, Virginia, ILEA Budapesta, dar şi în Centrul European de Studii de Securitate George C. Marshall.
 
La finalul întâlnirii, cei doi oficiali și-au exprimat speranța că vor întări colaborarea dintre cele două state și vor iniția noi proiecte de cooperare care să contribuie la securitatea și bunăstarea cetățenilor din ambele țări.



Sursa foto: hotweek.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii