Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Oprea consideră intolerabilă situația de la Sfântu Gheorghe

ro

08 Sep, 2015 19:05 1070 Marime text
 
Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a cerut astăzi prefectului județului Covasna să ia toate măsurile legale la Primăria din Sfântu Gheorghe pentru a sancționa, conform legii, refuzul de a arbora drapelul României, la solicitarea membrilor Asociației Naționale a Veteranilor de Război, dar și pentru a permite derularea acestui demers.
 
Gabriel Oprea, apreciază ca intolerabilă situația care s-a creat la Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, unde s-a refuzat arborarea drapelului României, se arată într-un comunicat al MAI.
 
„În calitate de viceprim-ministru pentru securitate națională și de ministru al Afacerilor Interne, solicit Primăriei și Consiliului Local din Sfântu Gheorghe să acționeze în litera și spiritul Constituției României și să arboreze drapelul național pe toate instituțiile publice locale. De asemenea, solicit Instituției Prefectului să verifice, prin prisma atribuțiilor ce-i revin, respectarea legilor statului român de către Primăria și Consiliul Local din Sfântu Gheorghe, inclusiv în privința incidentului semnalat astăzi în presă, când veteranii români nu au fost lăsați să arboreze drapelul național pe clădirea Primăriei din localitate.
 
România este un model de toleranță și de respectare a drepturilor minorităților, inclusiv, și mai ales în ceea ce privește relațiile cu minoritatea maghiară. Tocmai din acest motiv privim cu maximă preocupare ceea ce se întâmplă la Sfântu Gheorghe și considerăm că refuzul oricărui ales local de a arbora drapelul național pe instituția pe care o conduce reprezintă o provocare nejustificată la adresa tuturor cetățenilor români, indiferent de etnie”, a spus Gabriel Oprea, se arată în comunicat.
 
Ministrul Oprea spune că primăriile și Consiliile locale sunt instituții ale României, iar cei care le conduc trebuie să respecte litera și spiritul Constituției acestei țări.
 
„În România, respectarea simbolurilor naționale nu este opțională și nu poate fi condiționată nici de componența etnică a unei comunități și nici de bunul plac al unor aleși locali. Potrivit Constituției, România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil și așa trebuie să rămână”, a specificat Oprea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii