Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Leș, faţă în faţă cu ambasadorul Poloniei în România, la sediul M.Ap.N.

ro

10 Dec, 2018 14:17 1296 Marime text

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, l-a primit luni, 10 decembrie, la sediul M.Ap.N., pe  ambasadorul Republicii Polonia în România, Marcin Wilczek.

În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au discutat despre principalele linii de cooperare româno-polone în domeniul apărării, în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două state, cu accent pe participarea României și Poloniei la implementarea măsurilor aliate destinate consolidării flancului estic al NATO.

Ministrul apărării naţionale a mulţumit ambasadorului polon pentru contribuţia adusă de țara sa la consolidarea flancului estic prin participarea cu trupe la Brigada Multinaţională Sud-Est de la Craiova şi a exprimat susţinerea implementării depline a iniţiativelor dezvoltate, în vederea asigurării unui răspuns coerent al Alianţei la provocările şi ameninţările existente în această zonă.

În privinţa cooperării regionale, cei doi oficiali au apreciat utilitatea şi dinamica Formatului B9 - inițiativă lansată de România în parteneriat cu autoritățile de la Varșovia - care îşi dovedeşte importanţa prin maniera în care statele participante valorizează iniţiativele avansate în cadrul acestui format.

La finalul întrevederii, ministrul Leș și ambasadorul Wilczek au subliniat importanța menținerii ritmului intensificat al dialogului politico-militar, în vederea sporirii eficienței cooperării între cele două țări pe dimensiunea de apărare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii